houtjetouwtje.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Wie is Houtjetouwtje
 • vrouw-37 jaar-getrouwd 
 • volle maan
 • bosmens
 • sprookjes
 • wandelen
 • natuur
 • creatief
 • diepzinnige gesprekken
 • man, familie, vriendinnen en vrienden
CURRENT MOON
Verlangen

Vandaag kwam het weer ongenadig bovendrijven. Nouja drijven... het overviel me als een man met een hamer. Mijn grote verlangen. Het ongewenste ontbreken van een mooie aanvulling op ons leven.

In december 2008 zijn we gestopt met anticonceptie. Oftewel: we vonden dat we klaar waren voor een kindje. Eerst duurde het al een jaar voor alle kunstmatigheden mijn lijf hadden verlaten. Een jaar vol verwarring, spanning, teleurstellingen. Daarna kwam mijn echte cyclus goed op gang. En nu... vier jaar na het stoppen met de pil zijn we nog steeds in afwachting van een zwangerschap. Om mij heen heeft zo ongeveer iedereen minstens één kindje. En zoals altijd loop ik weer achteraan in de rij. Vaak kan ik er wel goed me omgaan en ik ben ook oprecht blij voor iedereen die meldt dat ze zwanger zijn. Maar... ik wil ook! Ik gun het ons ook zo verschrikkelijk. Soms zit het me ontzettend dwars dat ik zelf nog niet weet hoe het voelt om zwanger te zijn. Om te weten dat je een kindje op de wereld gaat zetten en er samen goed voor zorgen. Om te weten hoe het is om een kindje in je buik te voelen bewegen. Om "erbij" te horen, bij al die papa's en mama's.

Een tijdje heb ik geblogd op een andere anonieme weblog maar daar las ik op een gegeven moment teveel medische verhalen waar ik helemaal niet aan wilde denken. Nu nog niet eigenlijk. Ik wil dat mijn lijf het zelf kan, zelf doet. Omdat ik al zo vreselijk gevoelig ben, heb ik angst voor kunstmatige hormonen, klinische toestanden en relatieproblemen door dat ene grote verlangen dat ik sinds mijn kindertijd al heb: moeder worden!

Vandaag huil ik. Vandaag lijd ik. Vandaag gooi ik al mijn gevoelens de wereld in zodat ik leeg raak en me weer kan vullen met andere gevoelens. Want ik geniet ook heus van mijn leven. Maar soms is het even zwaar.

Reacties

Petra op 08-12-2012 19:38
 • Je mag verdriet hebben.
 • Je mag huilen.
 • Je mag lijden.
 • Je mag erbij willen horen.
 • Je mag jaloers zijn (ook al wil je dat misschien niet voelen)
 • Je mag je gevoel de wereld in gooien

Ik hoor je. Ik begrijp je. Virtueel krijg je een arm om je heen en een heel zacht kusje. Gewoon omdat het verdriet soms zo moeilijk is.

Karen op 10-12-2012 10:00

Wat ontzettend mooi geschreven!

Ik kan me niet voorstellen dat jullie zonder kindje blijven.....

Ik brand een kaarsje voor jullie!

Oen op 20-12-2012 12:28

Einde van het jaar nadert en dan turf je weer .. heel herkenbaar meisje. Dit onderwerp is bij mij ook nummer 1 op het moment, met dezelfde gedachten en gevoelens. Eventjes heb ik gedacht dat het eindelijk zover was, maar eigenlijk ook weer niet .. ik was overtijd en aangezien mijn cyclus de laatste paar maanden exact op tijd loopt, .. eventjes droomde ik dat het zo maar zo kon zijn .. maar anderzijds, ik voelde niets dat het zo was .. en meteen dacht ik dat het van de stress ook best uit zou kunnen blijven. Vriendjelief wilde dat ik me testte, maar ik durfde niet .. bang voor de teleurstelling .. 5 dagen na officiele datum werd ik ongesteld. :( Intens verdriet! Weer (en nog steeds) niet. Dikke knuff voor jou! ♥

Onzeweg op 24-12-2012 15:58

Mooi geschreven.

Ik kan alleen maar zeggen: dikke knuf!!

Elfje op 31-12-2012 15:49

Hoi lief houtjetouwtje,

Er zijn heel veel cliches die allemaal waar zijn. 'Alles komt goed' is daar een van. Het gras bij de buren is ook echt groener en ieder huisje heeft zijn kruisje. Het is goed dat je kunt genieten van alle mooie dingen die je wel hebt. Dat je dat kunt is bijzonder waardevol. En zolang je dat blijft doen zal echt alles goed komen.

Heel veel liefs van het elfje

Selesia op 03-01-2013 10:04

he lieve houtjetouwtje,

Moeilijk voor jullie dit. Ik hoop dat aankomend jaar, hét jaar mag worden! Blijf geloven in jezelf.

Knuffel.

Houtjetouwtje op 03-01-2013 17:07

Dankjewel voor al jullie lieve reacties! Het doet me goed dit allemaal te lezen :-) Jullie contacten zijn me veel waard.

Liefs, Houtjetouwtje

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl