houtjetouwtje.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Wie is Houtjetouwtje
  • vrouw-37 jaar-getrouwd 
  • volle maan
  • bosmens
  • sprookjes
  • wandelen
  • natuur
  • creatief
  • diepzinnige gesprekken
  • man, familie, vriendinnen en vrienden
CURRENT MOON
Luchtkasteel week 2

En zo is week 1 van de Schrijfcirkel voorbij en is week 2 begonnen. Ik weet nog van de eerste keer dat ik het boek las (vorig jaar in maart) dat ik me helemaal kon vinden in het strandhuis. Ik ben dan ook heel blij dat één van de Kleurrijke opdrachten is: het maken van je eigen Strandhuis, Theekoepel of Boomhut. Ik hoefde dus niet lang na te denken en maakte een collage van mijn Strandhuis.

Woorden die voor mij hier bij passen zijn: koesteren-zacht-warm-hout-soepel-zand-versleten-ontspannen-sterk-gezond-gebleekt-zon-blote voeten-fris.
De schrijfoefeningen met aanvulzinnen van het Strandhuis heb ik ook gedaan. Het heeft me laten inzien dat ik meer mag vertrouwen op mijn lijf en dat het dat ook verdient. Mijn lichaam wil erkenning van wat het voelt en uitstraalt. Het wil ontspannen en flexibel zijn en aandacht krijgen. Minstens net zoveel als mijn hoofd!
Heerlijke oefeningen om mee bezig te zijn! Later deze week ga ik met mijn Boomhut en Theekoepel aan de slag, hoewel die laatste me het minste aanspreekt. Toch eens onderzoeken hoe dat komt... 

Oja, ik ben ook gaan wonen in mijn boek en heb met markeerstiften woorden en zinnetjes aangestreept en in de kantlijnen geschreven. Het was even een drempeltje maar mijn boek voelt nu al meer als MIJN boek.


Reacties

Selesia op 14-01-2013 11:05

Fijn te lezen. En wat heerlijk dat je bent gaan 'wonen' in het boek. Kost mij ook wat moeite eerst, maar het wordt allemaal wel heel eigen zo!

Elfje op 15-01-2013 10:41

Hoi bosvrouwke,

Ik vind strandhuizen ook te gek, ik zou daar zo kunnen wonen. De zilte geur van de zee, het ruisen van de branding, het gebleekte hout, mijn eigen verzameling schelpen en gejutte spullen... Ja, ik zie het helemaal voor me! En ontspannen maar!

Een theekoepel spreekt mij juist wel aan. Misschien omdat ik een theeleut ben en me al helemaal in zo'n Victoriaanse theetuin zie zitten? Hihi!

Liefs Elfje

Oen op 15-01-2013 11:03

Ik dacht mezelf ook terug te vinden in het strandhuis, maar nee .. toch niet. Grappig is dat! En ik ben geen theeleut ;-) zoals Elfje. Wij die zoveel overeenkomsten hebben en dan hier in totaal niet. Mooi hoe je het hebt omschreven, ben benieuwd naar de rest!! ♥

Kriebels & Krabbels op 17-01-2013 09:28

Dapper! Maar we hebben er weer een boekbewoner bij! Het blijft toch iedere keer weer bijzonder als iemand ontdekt dat je een boek echt eigen kunt maken door er in te kladden ondanks alles wat we ooit op school hebben geleerd (dat het daar dus niet mag).

Houtjetouwtje op 18-01-2013 09:14

@Kriebels & Krabbels: wat klinkt dat leuk: boekbewoner! Ik heb gisteren alweer in mijn boek getekend, de witte bladzijden voorin lokken me toch wel uit tot kleuren en tekenen. Stukje bij beetje ga ik mijn boek bewonen. En dat voelt heerlijk :-)

Elfje op 26-01-2013 14:14

Hoi,

Ik zie nu pas een paar bekende lampjes in je 'moodboard/collage', die lampjes van Happinez! Die heb ik op mijn slaapkamertje staan, heerlijk sprookjesachtig!

Liefs Elfje

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl