houtjetouwtje.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Wie is Houtjetouwtje
  • vrouw-37 jaar-getrouwd 
  • volle maan
  • bosmens
  • sprookjes
  • wandelen
  • natuur
  • creatief
  • diepzinnige gesprekken
  • man, familie, vriendinnen en vrienden
CURRENT MOON
Luchtkasteel week 8

Het Hoofdkantoor. Deel 1.

En hier werd het al wat gemakkelijker. Alle impulsen van buitenaf worden hier aangemeld en verwerkt. Lekker op de automatische piloot. Tot nu dan. Want door de oefeningen van deze week ben ik goed gaan kijken naar mijn emoties en de manier waarop ik ze beleef en gebeurtenissen archiveer. Schrijven vanuit bepaalde emoties maakt dat ik inzicht krijg in hoe ze werken en wat ze met me doen.

Ik kies voor een lastige emotie om me in te verplaatsen. Juist omdat ik wil onderzoeken wat deze emotie met me doet.

"Mijn naam is Jaloezie. Je kent mij wel. Ik kom op verwachte en onverwachte momenten om de hoek kijken. Ik wring en wroet in je onderbuik en je hart en neem een plekje in je hoofd in zodat je goed voelt dat een ander heeft wat jij ook zielsgraag wilt. Met name iets wat je niet onder controle hebt: een kindje krijgen. Je buik wordt onrustig en ik ga in je hart zitten zodat het pijn gaat doen. Ik blijf hangen in je hoofd en strooi met gedachten die zorgen dat je nog meer gaat verlangen naar datgene dat je nog niet hebt.
Ik ga hand in hand met Verdriet, mijn goede vriendin en we gaan niet weg... pas als je begrip ervaart of hebt gekregen wat je wil verdwijn ik naar de achtergrond. Om op een volgend moment weer keihard terug te keren."

Het was voor mij erg verhelderend om vanuit een emotie te schrijven, het maakt ook meer inzichtelijk waar het precies om draait.

Ik zag erg op tegen deze week, omdat de kwetterende vogels me nog vers in het geheugen zitten. Maar gelukkig kan ik nu zeggen dat ik het een zinvolle ruimte vind: het Hoofdkantoor. Ook eentje die ik wel toevoeg aan mijn eigen Luchtkasteel om er regelmatig even te verblijven en de Automatische Piloot (oftewel mijn Secretaresse) van haar taak te ontslaan.


Reacties

Kriebels & Krabbels op 02-03-2013 15:16

Mooi en waardevol om jouw bijdrage te mogen lezen. Dank je wel!

Oen op 04-03-2013 14:44

:) mooi omschreven meis! Ik ben nog niet zover, .. jij bent al dichterbij je gevoel dan ik.

Wilde Roos op 09-03-2013 07:55

Elke emotie heeft een reden, ermee zijn zonder er iets mee te hoeven is een kunst!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl